"Een meisje en een glas genezen alle nood, wie niet kust of drinkt is zo goed als dood!"

Battle of the first years

Beste (aankomend) student,

Allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma en het maken van de keuze om in Leeuwarden te gaan studeren. Het is een heel traject wat je doorloopt voor je een goede keuze hebt gemaakt voor een studie en/of een stad. Of je wist het natuurlijk al meteen bij het behalen van je diploma.

Maar ik kan jullie verzekeren, de keuze die je hebt gemaakt om naar Leeuwarden te komen in de meeste gevallen geen slechte keuze is! Leeuwarden is een geweldige stad om je leven als student te beginnen, niet te klein en niet te groot en er is voldoende te beleven en te ondernemen.

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas is één van die plekken om geweldige dingen te beleven en te ondernemen.

Het begint allemaal met een kennismakings periode van een week. In deze week leer je de vereniging en haar leden kennen en maak je op een leuke manier kennis met studiestad Leeuwarden.

Eenmaal begonnen met je studie en de vereniging zal je merken dat wat je op school leert je in de praktijk kan toepassen binnen de vele commissies en bureaus
die Io Vivat kent. Een van de voordelen is ook dat je hiervoor studiepunten krijgt.

Maar even terug naar de kennismakingstijd.
In de Hipweek is er een evenement georganiseerd dat draait om jullie; First Year Students. De Battle of the First Years is een evenement waarbij groepjes eerste jaars studenten het tegen elkaar opnemen in enkele leuke activiteiten.

Zo staan wij, Heerendispuut Ampelos langs de kant van de Prinsengracht. Wat er te doen is dat zal een verassing zijn!

Wij kijken uit jullie te ontmoeten en hopen dat jullie een leuke tijd tegemoet gaan.

Tot die tijd van nadere kennismaking,
Met oenologische groet,

Heerendispuut AM∏EΛOΣ

Jeroen Zentveld
Praeses 2010-2011