"Een meisje en een glas genezen alle nood, wie niet kust of drinkt is zo goed als dood!"

Welkom in Leeuwarden

Beste  eerstejaars, 
 

Allereerst willen wij je van harte feliciteren met de  keuze die je hebt gemaakt om in Leeuwarden te gaan studeren! Een mooie keuze. Dat kunnen wij beamen want de historische Friese hoofdstad lijkt misschien een beetje saai maar niets is minder waar.

 

Nu je de tocht naar het noorden hebt afgelegd en je Friese talenboek hebt dichtgeslagen wordt het tijd voor de vuurdoop: Student worden. Student worden is geen moeilijke opgave en gaat naar alle waarschijnlijkheid vanzelf.  Je zult je al snel thuis voelen! En let wel, student zijn wordt je maar een keer. 

 

Om het maximale uit je studietijd te halen biedt Leeuwarden je een tal van mogelijkheden. Zo kun je naast je school veel activiteiten doen.

 

Eén van deze activiteiten is om deel te nemen aan een Studentenvereniging. Op deze wijze kom je snel in contact met mede-studenten en bouw je gedurende je studie een breed netwerk op die je in je latere werkveld goed kan gebruiken.  Io Vivat is een studentenvereniging die dit te bieden heeft. Naast een lekker pilsje op de kroeg kun je diverse commissies doen waarin je evenementen organiseert. Denk hierbij aan een skivakantie , het leiden en plannen van een zeilweekend of koken voor leden op de kroeg.  Leerzaam dus! Deelnemen kan uiteraard ook ;)

 

Gedurende je studententijd maak je ook kennis met de verschillende disputen die onze vereniging rijk is. Eén van de bestaande disputen is een wijndispuut, namelijk het Heerendispuut AΜΠΕΛΟΣ (lees: Ampelos). 

 

Als jongste dispuut van de vereniging, onderscheidt deze groep heren zich op de kroegvloer van Sociëteit ’t Heertje. Net zoals de kleuren van Leeuwarden, zijn de blauw gele heren niet weg te slaan bij een feestje. Met de vele evenementen die worden georganiseerd door de heren, wordt het als het meest actieve dispuut beschouwd. In de wereld van geel en blauw leven de heren Bourgondisch. Dit wordt bijna dagelijks nageleefd met een lekker eten en een alcoholische versnapering.  Maar laten we uiteraard de gedachtenbeleving van vrouwen en drank niet te grabbel gooien.

 

Naast de studie, die enorm belangrijk voor je eigen toekomst is, is er niks zo  ontspannend om de hectiek van de dag na te spreken onder het genot van een lekker pot bier met je club.

 

Jullie staan te trappelen om van je studententijd een toptijd te maken. Natuurlijk kijken wij er naar uit je te ontmoeten om gezellig een pilsje te drinken om zo onze Bourgondische verhalen te delen! 

 

Tot snel!

 

Met oenologische groet,

 

Het Heerendispuut AΜΠΕΛΟΣ